Tο θρυλικό 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών ή Βίλα Αμαλία άνοιξε ξανά τις πύλες του!

villa%20amalias%20mesa%202

von Georg Gstrein

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Αλέκος Φασιανός, Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Λευτέρης Παπαδόπουλος έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Όλοι είναι απόφοιτη του 2ο Γυμνάσιου Αρρένων Αθηνών ή  γνωστό σε όλους Βίλα Αμαλία, όπως το ονόμασαν οι καταληψίες την δεκαετία του 1990. Είχαν  κάνει κατάληψη στην Λεωφόρο Αμαλίας για λίγο διάστημα  και όταν μετακόμισαν στο κτήριο γωνία Αχαρνών και Χέϋδεν το βάπτισαν με αυτό το όνομα.

Δύο κτίρια, που μοιράζονται κοινή αυλή και αποτέλεσαν επαύλεις των οικογενειών Ράλλη και Αργυρόπουλου. Στα χρόνια που έζησα στην Ελλάδα πάντα ήταν υπό κατάληψη. Τα βραδάκια του καλοκαιριού αν τύχαινε και περνούσες από έξω τους έβλεπες  νέες και νέους να πίνουν τις μπύρες τους και να τραγουδούν. Ήταν όμως και κέντρο εξορμήσεων στα επεισόδια όταν γινόταν συμπλοκές με τους χρυσαυγίτες που τα γραφεία τους βρίσκονται σε απόσταση 5 λεπτών από το σχολείο.

Ας επιστρέψουμε στο 2016. Ο Δήμαρχος της πόλης και οι συνεργάτες του, παρόλο την κρίση που υπάρχει και τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, σε συνεργασία με τον ΟΣΚ ( Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) κατάφεραν από αυτή την σχολική χρονιά να ξαναλειτουργήσει το κτίριο ως Σχολείο» ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ» αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου σκηνοθέτη. «Δυόμιση χρόνια σκληρής δουλείας  και ειδικό  διάταγμα χρειάστηκαν για να μπορέσει να ανακαινισθεί πλήρως το κτίριο για να πληροί τις προδιαγραφές των σύγχρονων σχολείων και να επαναλειτουργήσει. Αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, εργαστήριο υπολογιστών και το αρχείο του σχολείου βρίσκονται στο υπόγειο του» όπως δήλωσε στο in.gr ο Γιώργος Αδαμόπουλος, προϊστάμενος του τμήματος Κατασκευών Διεύθυνσης Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Αθηναίων και ένας από τους επιβλέποντες του έργου ανακατασκευής της «Βίλας Αμαλίας».

 Σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κος Καμίνης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τόνισε «Το παιδί βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής μας και με άξονα το σύνθημα Πρώτα το Παιδί θεσμοθετήσαμε ειδική αντιδημαρχία » και « σε ύψιστη προτεραιότητα για τον δήμο Αθηναίων τίθεται η εξασφάλιση, σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τη λειτουργία των σχολείων». 

Η συνέντευξη  δόθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων και την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη  στον ΉΦΑΙΣΤΟ ΒΙΕΝΝΗΣ»

Ένας δήμος που τα τελευταία 5 χρόνια κατόρθωσε, παρόλο την κρίση, να έχει πλεόνασμα να πληρώνει στην ώρα τους μισθούς και προμηθευτές και να μην ακούμε όπως πριν λίγα χρόνια συνέχεια » οι προηγούμενοι υπερχρέωσαν τον Δήμο» ή» δεν μπορώ να στείλω συνεργείο καθαρισμού σε εκείνον τον κήπο γιατί δεν ανήκει στον Δήμο». Ένας Δήμαρχος που όταν τον ρώτησαν κάποια στιγμή αν θα πολιτευτεί απάντησε» Είμαι Δήμαρχος των Αθηναίων και της Αθήνας. Όταν παύσω να είμαι τότε θα δω τι θα κάνω.»

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά !!!!!

πηγές Γραφείο Τύπου Δήμου Αθηναίων και in.gr

 

 

 

 

Σχολιάστε