Στην παγίδα που ο ίδιος έσκαψε!

stin-pagida-pou-o-idios-eskapse

 

Ήταν μια συνέντευξη Τύπου εντελώς διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα από τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν ένα από τα πιο σημαντικά πόστα στον πλανήτη, αυτό του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ντόναλτ Τραμπ στην πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους ήταν ο γνωστός Ντόναλντ Τραμπ, απόδειξη πως θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός πρόεδρος από τους προηγούμενους.

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος τα έβαλε με πολλούς και κυρίως με τα μέσα ενημέρωσης. Η σχέση μίσους που διατηρεί με τους εκπροσώπους του Τύπου δεν είναι καινούρια. Ο Ντόναλντ Τραμπ υμνεί τα μέσα όταν μιλούν με καλά σχόλια για αυτόν, αλλά θέλει να τα στείλει στο πυρ το εξώτερον όταν γράφουν εναντίον του, ασχέτως αν πρόκειται για ξεκάθαρες αλήθειες. Μίλησε με απαξιωτικά λόγια για τους δημοσιογράφους, επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ήταν προσβλητικός με ανθρώπους που θέλησαν να του υποβάλουν ερωτήσεις. «Ο οργανισμός σας είναι απαίσιος. Οι ειδήσεις που μεταδίδετε είναι ψευδείς», είπε σε έναν δημοσιογράφο του CNN.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν έξαλλος, λόγω του ότι ενωρίτερα το CNN αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης όπως και ιστοσελίδες, τόλμησαν να αναφερθούν σε πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες και σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία κατέχει ενοχοποιητικό, γαργαλιστικό υλικό για τον εκλελεγμένο πρόεδρο και ότι με αυτό στην ουσία τον εκβιάζει. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως είναι όλα ψέματα και πως πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις από άρρωστους ανθρώπους. Πραγματική ειρωνεία πάντως, ο άνθρωπος που βάσισε ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία πάνω στα ψέματα να κατηγορεί άλλους για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όσες φορές τον ρώτησαν να σχολιάσει κάτι που δεν είναι αλήθεια η αντίδρασή του ήταν να παραπέμψει στο ίντερνετ. «Είναι εκεί έξω, όλοι μπορούν να το δουν», έλεγε.

Αυτή τη φορά εκεί έξω είναι πληροφορίες ότι οι Ρώσοι τον έχουν βιντεοσκοπήσει σε βίντεο με όργια σε ξενοδοχείο στη Μόσχα. Η ιστορία αυτή μπορεί να είναι αληθινή, μπορεί όμως και να μην είναι. Δεν έχει σημασία. Εκείνο που μετρά είναι πως όλα αυτά «είναι εκεί έξω». Είναι οι κανόνες του παιχνιδιού, όπως ο ίδιος το έστησε. Και θα πρέπει τώρα να τους ανεχτεί.

Σχολιάστε