Ο Θεός να βάλει το χέρι του και στα νοσοκομεία!

o-theos-na-valei-to-cheri-tou-kai-sta-nosokomeia

της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου

Στην Ελβετία κορυφαίοι επιστήμονες προσπαθούν να εξηγήσουν τη δημιουργία του κόσμου με όρους επιστημονικούς. Στην Κύπρο, έχει αποφασιστεί (η πίστη είναι ισχυρότερη από την έρευνα) πως για τη δημιουργία του κόσμου αποκλειστική ευθύνη έχει ο Θεός. Κι αφού τον έφτιαξε όπως τον έφτιαξε, είναι υπεύθυνος και για την εύρυθμη λειτουργία του. Οφείλει να φροντίζει να βρέχει πριν πιούμε όλο το νερό από τα φράγματα. Κι αν δεν το κάνει, ας ρίχνει τουλάχιστον -από καιρού εις καιρόν- μια ματιά στις μονάδες αφαλάτωσης ώστε να διασφαλίζει πως λειτουργούν σωστά και δεν θα διψάσουμε. Καλού κακού, ας μετρά και τους τουρίστες για να ξέρει αν είναι επαρκείς οι ποσότητες. Στον Θεό έχουμε εναποθέσει και την ευθύνη για τα τροχαία δυστυχήματα, με αποτέλεσμα να κάνουμε δεήσεις για μείωσή τους. Τώρα, έχουν αρχίσει κι οι γιατροί να προσεύχονται στον Θεό και τους αγίους να τα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα σε ένα σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχει προ καιρού περιπέσει σε κώμα. «Οι προσευχές σας μας χρειάζονται», έστειλε μήνυμα σε εαυτούς και αλλήλους γιατρός του νοσοκομείου Λεμεσού όταν απελπισμένος δεν μπορούσε να βοηθήσει όσους κατέφυγαν στα νοσοκομεία τις μέρες αυτές.

Αν οι προσευχές μας καταφέρουν να αυξήσουν τις κλίνες στα νοσοκομεία, ανακόψουν τη φυγή των γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία, τα εξοπλίσουν με όσο εξοπλισμό και αναλώσιμα χρειάζονται, οργανώσουν το σύστημα υγείας με τρόπο ώστε αυτός που καταφεύγει στις Πρώτες Βοήθειες να μην περιμένει έξι ώρες μέχρι να μπορέσει να τον δει γιατρός, τότε όχι μόνο να αρχίσουμε όλοι να προσευχόμαστε, αλλά και κεριά και λαμπάδες να ανάψουμε. Παρόλα αυτά, κι ας μην κατηγορηθούμε για έλλειψη πίστης, ο Θεός μάλλον δεν θα οργανώσει τα νοσοκομεία της Κύπρου όσο και να τον παρακαλέσουμε. Όσο παντοδύναμος και να είναι, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει στο θέμα αυτό. Χαράμι θα πάνε οι προσευχές, οι δεήσεις και τα τάματά μας. Ίσως μάλιστα θυμώσει που τον απασχολούμε τη μια με τις βροχές, την άλλη με τους σκοτωμούς μας στους δρόμους, την παράλλη με το μπάχαλο στα νοσοκομεία μας.
Αν έχει μάλιστα κινητό ή facebook, ίσως μας στείλει μήνυμα: «Σας έδωσα μυαλό για να λύνετε τα προβλήματα της καθημερινότητας μόνοι σας. Είναι απλά τα πράγματα. Χειμώνας είναι, κυκλοφορούν πολλές ιώσεις, ο κόσμος αρρωστά, δέστε το σαν μια έκτακτη κατάσταση κι οργανωθείτε».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s