Ένας Έλληνας Ευεργέτης στη Βιέννη!

dsc_0018

Von Georg Gstrein

Μονοήμερη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αυστρίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των Ελληνικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας Παντελής Μπούμπουρας που είναι και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Κριμαία. Με την ιδιότητα του Πρόεδρου του Δ.Σ. του παραρτήματος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Φιλική Εταιρεία, στην Οδησσό, και για την μεγάλη προσφορά του στην Ομογένεια  ο Παντελής Μπούμπουρας τιμήθηκε πριν λίγο καιρό από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος.

Στην σύντομη αυτή επίσκεψή του παρευρέθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Βιέννης όπου ξεναγήθηκε από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Ιωάννη Νικολίτση και με μεγάλο ενδιαφέρον ρώτησε για την  ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ελληνική Σχολή Βιέννης όπου ζήτησε πληροφορίες για τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν και εάν επαρκούν οι καθηγητές για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας. Ο Πρόεδρος έμεινε έκθαμβος από την ωραιότητα του ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου μετά την ανακαίνισή του Πέρυσι.

15942370_10154931214924264_861335659_n

 Ο Κος Μπούμπουρας είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διαπολιτιστικού Συλλόγου «Μακεδονία» κ. Χαρίλαο Ζήκο και με την αντιπρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Καρακοπούλου- Zisser όπου αντάλλαξαν απόψεις για την Ομογένεια.

 Κατά το τέλος της επίσκεψής του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ζεστή ελληνική φιλοξενία και έδωσε την υπόσχεση ότι θα έρχεται ανά  τακτά χρονικά διαστήματα στη Βιέννη.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ένας Έλληνας Ευεργέτης στη Βιέννη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s