Ο παραμορφωτικός καθρέφτης της Δύσης.

embassy-of-russia-in-lusaka

Στη Συρία ολοκληρώνεται η μοναδική επιχείρηση του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης με στόχο την ασφαλή απομάκρυνση των ανταρτών και οικογενειών από το Χαλέπι. Αυτή η επιχείρηση όχι μόνο βοήθησε να σώσει τις ζωές χιλιάδων Συρίων αλλά και άνοιξε ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας για την κατάπαυση του πυρός όχι μόνο στην επαρχία Χαλέπι αλλά και σε άλλες περιοχές της Συρίας. Στην πόλη πραγματοποιείται η ανθρωπιστική βοήθεια μεγάλης κλίμακας: έχουν δημιουργηθεί τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, εξασφαλίζεται η ζεστή διατροφή, παρέχεται ιατρική βοήθεια. Κάθε μέρα οι άμαχοι λαμβάνουν μερικές δεκάδες τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, πρώτα απ’ όλα τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα. Οι ειδικοί του Διεθνούς Κέντρου Δράσης Ναρκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας εξακολουθούν να βγάζουν τα εκρηκτικά από το έδαφος του Χαλεπίου. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού αυτού, όλες οι κοινωνικές παροχές θα επιδιορθώνονται. Σε μερικές περιοχές της πόλης έχει ξαναρχίσει η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Πίσω στα δικά τους σπίτια επιστρέφουν χιλιάδες αμάχων και θα αρχίσει η λειτουργία των οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι από μέρους των δυτικών χωρών τα όσα δηλώνουν για την ανησυχία τους για την ανθρωπιστική κατάσταση στο Χαλέπι δεν συνοδεύτηκαν καν έστω από μια προσπάθεια αποστολής προς την πόλη αυτή ανθρωπιστικής ή ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλήσεις της Ρωσίας προς τους Δυτικούς εταίρους και τους διεθνές οργανισμούς να στείλουν στους κατοίκους του Χαλεπίου ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία υποσχέθηκαν, έμειναν αναπάντητες. Αντί γι’ αυτό είπαν μόνο δικαιολογίες σχετικά «απειλές ασφάλειας» προβάλλουν.
Σ’ αυτό το φόντο στα δυτικά ΜΜΕ δημοσιεύεται μόνο η συκοφαντία σ’ ό,τι αφορά τη Ρωσία και τη συριακή κυβέρνηση, με βάση ανεπιβεβαίωτες φήμες και εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των «πληροφοριών» προέρχονται από πηγές όπως για παράδειγμα του ούτω καλουμένου «Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», το οποίο αποτελείται από έναν και μοναδικό άνθρωπο, προεδρεύει σε κάποια γειτονιά του Λονδίνου, μέσα σε ένα διαμέρισμα των δύο δωματίων. Οι πάντες γνωρίζουν γι’ αυτό και όμως συνεχίζουν να στηρίζονται πάνω στις φανταστικές ανακοινώσεις του, ονομάζοντας αυτές ως «έγκυρη πηγή», χωρίς καν να μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώνουν έστω αυτές τις πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες αυτές ενάντια στη Ρωσία προέρχονται από τις ούτω καλούμενες οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μάλιστα όχι για πρώτη φορά. Εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιαστεί οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία.
Ταυτόχρονα, τα δυτικά ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά πώς να κρύβουν φωτογραφίες και βίντεο που είναι αποδεικτικά στοιχεία των φρικαλεοτήτων στο Χαλέπι, και αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο έβγαλαν οι ίδιοι αγωνιστές. Σιωπή τηρούν και για φυλακές των «αντικαθεστωτικών» στα υπόγεια των πολυκατοικιών και διοικητικών κτηρίων, στις οποίες βασανίστηκαν οι πολίτες ύποπτοι για διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, καθώς και άνδρες και νέοι που αρνήθηκαν να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών. Είναι πολύ δύσκολο να το φανταστεί κανείς, όμως τα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία «σχίζουν τα ιμάτιά τους υπέρ των ανθρωπιστικών αξιών», αυτή τη φορά ουσιαστικά δεν έχουν μεταδώσει τίποτε για κτύπημα με οβίδα στις 5 Δεκεμβρίου από το μέρος των «αντικαθεστωτικών» κατά του εγκαταστημένου στο Χαλέπι ρωσικού κινητού στρατιωτικού νοσοκομείου. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής έχασαν τη ζωή τους δυο γυναίκες-γιατροί, που υπηρετούσαν στον ρωσικό στρατό και ντόπιοι πολίτες.
Εμφανή είναι τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, που συνδυάζουν ένα ξέσπασμα πάνω από το ανατολικό Χαλέπι με de facto άγνοια της πραγματικότητας.
Εν τω μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου επέτρεψε τον εφοδιασμό της ούτω καλούμενης συριακής αντιπολίτευσης με αντιαεροπορικά συστήματα ικανά να πλήττουν σε ήπια ύψη τόσο στρατιωτικά αεροπλάνα, όσο και πολιτικά αεροσκάφη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ακριβώς ο φόβος ότι τέτοιου είδους επικίνδυνο οπλικό σύστημα μπορεί να πέσει στα χέρια τρομοκρατών συγκρατούσε τους Αμερικανούς από την αποστολή αυτών των όπλων στη Συρία. Τώρα, όπως φαίνεται, οι κίνδυνοι αυτοί έπαψαν να υφίστανται. Γίνεται κατανοητό ότι ο παραλήπτης των στίνγκερ μπορεί, ας πούμε, να τα «χάσει» ή και να περάσει μαζί τους, με το μέρος των πιο έξαλλων τρομοκρατών ή απλώς και να τους πωλήσει. Δεν είναι περίεργο. Η Ουάσινγκτον ήδη πολλές φορές στη Συρία τάχθηκε υπέρ των τρομοκρατών, επιδιώκοντας να εμποδίζει δράσεις των στρατιωτικών μας.
      Κατά τα άλλα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα ότι στις ΗΠΑ παραδέχονται ανοιχτά τα λάθη των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την επέμβασή τους στο Ιράκ, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση του «Ισλαμικού Κράτους» και χωρίς καμία ντροπή κριτίκαρε τη διοίκηση του Μπους (νεότερου), ο οποίος και άρχισε την ιρακινή εκστρατεία. Όπως φαίνεται οι Αμερικανοί επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη τους και στη Συρία.
πηγή philenews
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: