Άρωμα Σμύρνης στο τραπέζι μας !!!

15209238_1166981476724608_722530241_n

 

von Soultana Tyrinopoulou

 

Μπουρεκάκια πίτσας!!!!!!!

Τα μπουρεκάκια αυτά είναι πανεύκολα , απίστευτα τυρένια και είναι ιδανικά αν τα βουτήξετε σε κέτσαπ !

Για τα μπουρεκάκια πίτσας θα χρειαστείτε:

1 κουτί ‏έτοιμη ζύμη πίτσας 40 φετες πεπερονι 10 φετες τυριου μοτσαρελα 2 κ.σ. βούτυρο ‏βούτυρο 1/2 κ.γ. ‏σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ. ‏ξερός μαϊντανός

‏(προαιρετικά) κέτσαπ ως σος

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C. Απλώνετε τη ζύμη πίτσας σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι και την κόβετε σε 10 ίσα κομμάτια σε σχήμα παραλληλόγραμμου. Τοποθετείτε 4 φέτες πεπερόνι σε κάθε κομμάτι ζύμης και μια φέτα (τυλιγμένη σε ρόλο) μοτσαρέλας. Τυλίγετε το κάθε μπουρεκάκι ώστε να μην εξέχει το τυρί. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το σκόρδο και το μαϊντανό σε σκόνη και αλείφετε το κάθε μπουρεκάκι. Ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Απολαύστε τα ζεστά και συνοδεύστε με κέτσαπ ή την αγαπημένη σας σος. mpoyrekakia pitsas

Πηγή : iwashyoudry, foodmaniacs

 

15174442_1166984056724350_2110779354_n.jpg

Σουτζουκάκια Σμυρναϊικα

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο 2 αυγά 1 κ.κ. κύμινο 1 κουτί πολτό ντομάτας 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 φλυτζ. καφέ κόκκινο ξηρό κρασί (προαιρετικά) * 1 κ.κ. μέλι Φρυγανιά 1 ½ κ.σ. ξύδι λίγη κανελίτσα αλάτι πιπέρι λάδι

Σε μια λεκανίτσα ζυμώνουμε τον κιμά με τα αυγά, λίγο λάδι, το ξύδι, τη φρυγανιά το κύμινο, τα αλάτι και το πιπέρι, να γίνουν μια αφράτη μάζα. Αφήνουμε λίγο το κιμά σε ησυχία. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα <φοβίζουμε λίγο> στη φωτιά που έλεγε κι η γιαγιά μου, δηλαδή τα περνάμε στο τηγάνι ίσα να πάρουν λίγο να μη τσιγαριστούν πολύ και σκληρύνουν. Αφού τελειώσουμε με όλα τα σουτζουκάκια και τα συγκεντρώσουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, βάζουμε να κάνουμε τη σάλτσα. Ρίχνουμε λαδάκι στο αντικολλητικό πλακερό σε μέτρια φωτιά και τα σκόρδα. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τη ντομάτα τον πελτέ το μέλι και το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την κανελίτσα τα αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε με προσοχή ένα ένα τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για λίγο μέχρι να φύγουν τα υγρά και να χυλώσει η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό παρά μόνο προσεκτικά με κουτάλι γυρνάμε τα σουτζουκάκια ένα ένα. Σερβίρουμε με ρύζι, ή πατάτες τηγανιτές, ή πλιγούρι. • Η κλασσική συνταγή δεν έχει κρασί, όμως πάντα αποφεύγω στο κόκκινο κρέας να βάλω νερό στο βράσιμο, πάντα μ αρέσει πολύ περισσότερο λίγο κρασί.

Καλή επιτυχία!!!

 

15032375_1166982570057832_847320774_n

Γαλακτομπούρεκο, κρεμώδες με γαλατένια γεύση και τραγανό φύλλο. Λατρεμένο!!!

Υλικά για την κρέμα 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό 1 πακέτο φύλλα κρούστας 1 λίτρο πλήρες γάλα φρέσκο 2 κ.σ. ρυζάλευρο 2 αβγά +2 κρόκους 1 φλυτζάνι ζάχαρη άσπρη 1 βανίλια ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο 2 κ.σ. βούτυρο Κέρκυρας και 200 γρ λιωμένο για το άλλειμα των φύλλων

Υλικά για το σιρόπι 2 φλυτζάνια νερό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνουμε, χωρίς να το βράσουμε, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τους κρόκους, το σιμιγδάλι και το ρυζάλευρο.

Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια.

Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει, ρίχνουμε το βούτυρο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας καλά το κάθε ένα από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα τα φυλάμε σκεπασμένα με πετσέτα για να μην μας ξεραθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα, τη στρώνουμε με μια σπάτουλα και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων πάνω από την κρέμα.

Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού και τα στρώνουμε από πάνω, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Χαράσσουμε ελαφρώς το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια, να μην φτάσει όμως το μαχαίρι μας μέχρι κάτω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για περίπου μισή ώρα.

Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο και όσο είναι ζεστό του ρίχνουμε το κρύο σιρόπι με μια κουτάλα, να πάει παντού. Το αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και να απορροφήσει το σιροπάκι του.

Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι: πιάτο, κουτάλι και βουρ!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s