Τι θα συμβεί με το ισχυρό Αμερικανικό δολάριο;

15094237_10154077204261297_8497881619490849753_n

 

von George Cyros
Την Παρασκευή, το αμερικανικό δολάριο αυξήθηκε στο ύψος του 2003, έναντι του καλαθιού των κυριότερων νομισμάτων παγκοσμίως στις προσδοκίες του νέου προέδρου θα ελέγχει τις δαπάνες στην χώρας του.

Το ισχυρό δολάριο μπορεί να φαίνεται σαν μια ένδειξη της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, η πραγματικότητα είναι ότι «μια τέτοια ραγδαία άνοδο του νομίσματός της θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ και να αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
Ένα ισχυρό δολάριο και το αυξανόμενο δημόσιο χρέος κρατών, καθιστά πολύ πιο ακριβή την αποπληρωμή δανείων που χρωστούν σε Αμερικάνικα δολλάρια. Το συνολικό χρέους όλων των κρατών σε δάνεια, πλησιάζει τα $ 20 τρισεκατομμύρια. Τα δολάριο και τα δάνεια γιά επενδύσεις μπορεί να επηρεαστούν πάρα πολύ, σε μια παγκόσμια κλίμακα. Οι αναδυόμενες αγορές, οι οποίες εξαρτώνται από το ξένο κεφάλαιο και είναι ευάλωτα σε εκροή κεφαλαίων, θα αντιμετωπίσουν επίσης μεγάλες πιέσεις.
Τα περισσότερα αγαθά εκφράζονται σε δολάρια, η αύξηση του αμερικανικού νομίσματος θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κόστος των πρώτων υλών, και ως εκ τούτου, στις οι οικονομίες των χωρών.
Η πρόθεση του Federal Reserve να αυξήσει το κόστος δανεισμού, θα ασκήσει περαιτέρω πίεση στους δανειολήπτες.
Σε κάποιο σημείο στο μέλλον, η δύναμη του δολαρίου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το χρέος των ΗΠΑ.
Οι χώρες με χαμηλό νόμισμα θα αυξήσουν τις εξαγωγείς προς τις ΗΠΑ, εκτός βέβαια και αν ο R. Trump επιβάλει κάποιους δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων σε αντίθεση με την θέληση της παγκοσμιοποίησης.
Αλλά για την τώρα, «η τάση προς ανατίμηση του νομίσματος φαίνεται λογική.
Η ξαφνική άνοδος του δολαρίου επέφερε προσωρινή πίεση στον χρυσό ($1207 USD/ounce) και χρυσωρυχεία, με αποτέλεσμα επενδυτές χρυσού να έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν φτηνότερα μετοχές και
χρυσό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s