Ένα Λουκούμι Φαί και ένα Καταπληκτικό Κέικ για να » Αρχίσουν οι Χοροί» !!!

15086447_1155813967841359_282664588_n

 

Σκέφτηκα τι να σας προτείνω  για σήμερα και κατέληξα σε ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά και ένα πολύ ωραίο και αφράτο κέικ. Όσο για την σαλάτα την αφήνω σε εσάς. Μην  σκεφτείτε πολύ  κάντε αυτή που θα σας έρθει πρώτη στο μυαλό!

von Soultana Tyrinopoulou

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το μαγείρεμα και καλή σας επιτυχία.

Σπαλομπριζόλα μαρινάτη για τσιμπούσι κυριακάτικο!!!

Αυτό το φαγητό το συνηθίζω Κυριακές, που ο χρόνος μετράει διαφορετικά. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και σε τραπέζια γιορτινά!

Υλικά:

μία σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια, περίπου 2½ κιλά 6 πατάτες 1 πράσινη, 1 κόκκινη και μια πορτοκαλί πιπεριά 20 κόκκους πιπέρι 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (οι 2 για το κρέας) φρέσκια ρίγανη φρέσκο δεντρολίβανο 1 φλ. λευκό κρασί ελαιόλαδο αλάτι χοντρό ελληνικό

Μαρινάρουμε την μπριζόλα για μία ώρα με τις δύο σκελίδες σκόρδο, το λάδι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, τους κόκκους πιπεριού. Παράλληλα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πιπεριές και αναμιγνύουμε τα ίδια υλικά με αυτά της μαρινάδας του κρέατος.

Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας μας 5 λεπτά από τη μία και 5 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Σβήνουμε με το κρασί και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό. Στη γάστρα στρώνουμε τις πατάτες και τις πιπεριές μας μαζί με το κρέας και τα ζουμάκια που έχει κατεβάσει.

Καπακώνουμε και ψήνουμε στους 150-180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο πάντα, πάνω-κάτω αντιστάσεις για 4 ώρες. Το αποτέλεσμα είναι λουκούμι!

 

15033733_1155814651174624_1781261014_n

 

Κέικ πορτοκάλι-αμύγδαλο: ας αρχίσουν οι χοροί!!!!

Γιορτές πλησιάζουν, πορτοκάλι και γαρύφαλο τις φέρνουν. Φρούτο καθημερινό αλλά και ιδιαίτερα γιορτινό, κλασσικό και εικογραφημένο για όμορφη και γεμάτη αρώματα ζωή. Ξεκινώντας, λοιπόν, τα προεόρτια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σας παρουσιάζω ένα κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι ώστε να «αρχίσουν οι χοροί».

Κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι

1 κούπα αλεύρι 4 μέτρια πορτοκάλια με αψεγάδιαστη φλούδα 4 αυγά 250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. αμυγδαλόσκονη 1 κουτ. γλυκού baking powder ζάχαρη άχνη Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε μια φόρμα

Βάζουμε τα προτοκάλια να βράσουν σκεπασμένα με νερό σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε 4 κομμάτια το καθένα και καθαρίζουμε από τα κουκούτσια. Τα Βάζουμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν πουρές.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τον πουρέ πορτοκαλιού, την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για μία ωρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ελπίζω να σας άρεσε η πρότασή μου για σήμερα.

Περιμένω προτάσεις σας, ιδέες και σχόλια στο προσωπικό μου inbox στο Facebook  ή στο hephaestuswein@gmail.com

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s