Η Κυριακάτικη Πρόταση της Σουλτάνας !

14997033_1148572231898866_1769258518_n

 

von Soultana Tyrinopoulou

Φίλες μου και Φίλοι  σκέφτηκα σήμερα  να βάλετε πράσινη πινελιά στο φαί σας χρησιμοποιώντας  ως κύριο συστατικό  το αγαπημένο σε όλους ΠΡΑΣΣΟ.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ -ΠΡΑΣΑ

ΥΛΙΚΑ 1 1/2 κιλό χοιρινό 2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια 3 ξεφλουδισμένες ντομάτες & κομμένες σε κύβους 1 1/2 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες αλάτι & πιπέρι ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και λίγο λαδάκι βάζουμετις ντομάτες τα πράσααλάτι πιπέρικαι κλείνουμε το καπάκι…. τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα εως ώτου ψηθούν και σερβίρουμε ……..

 

14971244_1148572495232173_806952032_n

 

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 1 κιλό πράσα 4 αυγά 1 φλιτζ. γάλα 200 γρ. κεφαλογραβιέρα αλάτι & πιπέρι μαιντανό ψιλοκομμένο 150 γρ. ελαιόλαδο 1/ 2 κιλό φύλλο κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρουμε σε μιά κατσαρόλα τα πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια με λίγο λάδι και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαιντανό… αποσύρουμε από τη φωτιά ….. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα ξυσμένη και τα σοταρισμένα πράσα η γέμιση είναι έτοιμη…. αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και βάζουμε ένα ένα αλειμμένα τα μισά από τα φύλλα και ρίχνουμε τη γέμιση , συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα έως ώτου τελειώσουν χαράζουμε ελαφρά τη πίτα μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 »’

 

14938030_1148573065232116_211554185_n

 

Απογευματινος καφές χωρίς γλυκό δε λέει. … Και για σήμερα εχω για εσάς μια πεντανοστιμη…..

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2 κσ μπέικιν πάουντερ 1 κούπα ζάχαρη 4 αυγά 1 κούπα καλαμποκέλαιο Ξύσμα ενός πορτοκαλιού 2 βανίλιες 250 γρ φύλλο Βηρυτού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

21|2 κούπα νερό 3 κούπες ζάχαρη 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 1 κσ ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μπέικιν μέσα στο γιαούρτι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη με τ’ αυγά, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα και τη βανίλια. Να διαλυθεί η ζάχαρη και ν΄αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι απαλά στο μείγμα των αυγών. Λαδώνουμε ταψί 30εκ και στρώνουμε τα φύλλα πλισέ, έτσι ώστε να σχηματιστούν βαθιές πτυχές. Ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά – κουταλιά επάνω από τα φύλλα., προσέχοντας να πάει παντού ανάμεσα στις πτυχές. Αφήνουμε τη πίτα να σταθεί για 15 λεπτά. Ψήνουμε στους 180°C, για 30-45 λεπτά περίπου, ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί …. Αφήνουμε το γλυκό να παγώσει και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Περιμένω τις προτάσεις σας και σχόλιά σας και σας εύχομαι

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!!

Σουλτάνα

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s