Επίσκεψη κλιμακίου του Ποταμιού στο νοσοκομείο «Έλενα»

unnamed-2

Με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαργιώτα και τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας Σωτήρη Κουπίδη, κλιμάκιο του Ποταμιού επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο από τον διοικητή του Δημήτρη Βεζυράκη. Συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα των φιλοξενούμενων λόγω κοινωνικών προβλημάτων βρεφών και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η διοίκηση του Νοσοκομείου για τη δημιουργία Μονάδας Ανάπτυξης Παιδιών, η οποία θα ανταποκρίνεται στια αναπτυξιακές τους ανάγκες.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να έχουν τεράστια συμβολή στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.Αρκεί να υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία – και αυτή τη στιγμή υπάρχουν εδώ- άνθρωποι που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, ξεπερνούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και προσπαθούν να δώσουν σύγχρονες ευρωπαϊκές λύσεις στο μεγάλο ζήτημα που είναι τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Τα μικρά θαύματα στη χώρα πάντα έχουν ένα άνθρωπο από πίσω».

Και ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας δήλωσε: «Ήρθαμε σήμερα για να δούμε από κοντά το πρόβλημα που υπάρχει και το οποίο είναι χρόνιο και φεύγουμε με την υπόσχεση και τη διάθεση να ενισχύσουμε τη λύση που έχει δρομολογηθεί με όλα τα μέσα και ελπίζουμε ότι όντως θα προκύψει αποτέλεσμα αντάξιο και της προσπάθειας και της ανάγκης που υπάρχει για να βρούνε αυτά τα παιδιά το δρόμο τους σε ομαλή ψυχοκινητική ανάπτυξη και ένταξη».

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Βεζυράκης, αναφέρθηκε στη φροντίδα των νεογνών. Όπως είπε «Ξεκινάμε μια προσπάθεια για τη δημιουργία της «Μονάδας Αναμονής Παιδιών», έτσι ώστε τους πρώτους τρεις μήνες παραμονής τους τα παιδιά που φιλοξενούμε για κοινωνικούς λόγους, να τύχουν της φροντίδας που πρέπει και να απολαμβάνουν των ερεθισμάτων που πρέπει. Στη συνέχεια προτείνουμε την άμεση αποκατάσταση των παιδιών, αμέσως από τα μαιευτήρια και σ’ αυτή την προσπάθεια κινούμαστε».

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s