Τιμή στον μεγάλο Έλληνα  ευεργέτη Παντελή Μπούμπουρα.

 

 

Έναν μεγάλο Έλληνα βράβευσε το υπουργείο Πολιτισμού για την συμβολή του στην παιδεία, την εκπαίδευση, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και τις αξίες του Ελληνισμού.

Ο λόγος για τον Παντελή Μπούμπουρα, πρόεδρο των Ελλήνων επιχειρηματιών στην Ουκρανία και πρόεδρο της Φιλικής Εταιρείας τον οποίο τίμησε προσωπικά ο ίδιος ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού έδωσαν το δικό τους παρών υπουργοί, βουλευτές , δήμαρχοι,  διπλωμάτες και στελέχη της επιστημονικής κοινότητας οι οποίοι χειροκρότησαν τον μεγάλο Έλληνα !

Στις εκδηλώσεις πρωτοστάτησε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού  δια του προέδρου του  καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά και του γενικού διευθυντή του υποκαταστήματος Οδησσού Σοφρώνη Παραδεισόπουλου.

Ο καθηγητής κ Τσουκαλάς αναφέρθηκε  στο διαχρονικό ρόλο των ευεργετών, εξήρε την προσωπικότητα του Παντελή Μπούμπουρα και τόνισε πως με την δράση του  συνεχίζεται μια παράδοση από την αρχαιότητα έως και σήμερα  όπου ο Παντελής Μπούμπουρας δίνει το  παράδειγμα συνεισφοράς και αλληλεγγύης για τα εθνικά θέματα.

Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς αναφέρθηκε στο έργο του Παντελή Μπούμπουρα τονίζοντας ότι «έχει κάνει πολλά για την ομογένεια στην Οδησσό και όχι μόνο…. Τον τιμούμε και τον ευχαριστούμε».

Την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη που προσφέρει στην Φιλική Εταιρεία από το 1994 έως και σήμερα  ο Παντελής Μπούμπουρας εξέφρασε ο  διευθυντής του υποκαταστήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού  Σοφρώνης Παραδεισόπουλος.

«Ο Παντελής Μπούμπουρας προσέφερε απλόχερα όχι μόνο χρήματα αλλά και νέες ιδέες για θέματα πολιτιστικής διαχείρισης και ιδίως για την προβολή της Ελλάδας στην Ουκρανία» είπε ο κ Παραδεισόπουλος.

Από την πλευρά του το τιμώμενος  Παντελής Μπούμπουρας χαιρετίζοντας στην εκδήλωση  εξέφρασε τη συγκίνησή του για την βράβευσή του και αναφέρθηκε στην ανάγκη η δική του δράση να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Έλληνες του εξωτερικού που μπορούν να προσφέρουν.

« Θέλω να κάνω γνωστή την Φιλική Εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς δεν ζητάμε χρήματα από την Πατρίδα  αλλά κάνουμε  αυτά που θα έκανε αυτή εάν δεν αντιμετώπιζε τα σημερινά οικονομικά προβλήματα».

teleei1

 

Την τιμητική επίδοση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς οποίος, μεταξύ άλλων, παρέδωσε στον Παντελή Μπούμπουρα ένα πιστό αντίγραφο αχαϊκού γλυπτού με θέμα  ένα αυτοστεφανομένο άνδρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη  ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Γιάννης Αμανατίδης, οι βουλευτές Νάσος Αθανασίου, πρόεδρος της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας  Ελλάδας Ουκρανίας, ο Γιώργος Στύλιος, πρώην υφυπουργός Παιδείας, ο αναπληρωτής γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, ο Μιχάλης Σφακιανάκης πρόεδρος του Τμήματος Ορεγλανωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς οι δήμαρχοι Πειραιώς Γιάννης Μώραλης και Λήμνου   Δημήτρης Μαρινάκης, Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Πειραιώς Γιώργος Δαβάκης καθώς και ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Αργουδέλης.

πηγή Fermor

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s