Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

untitled

 

 

Από τις 28 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, η καθιερωμένη συνάντηση των οικογενειών των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, μια επαφή που έχει γίνει θεσμός από το 2008, όταν είχαν τον τίτλο το Στάβαγκερ της Νορβηγίας και το Λίβερπουλ της Αγγλίας.

 

Φέτος είχε προηγηθεί η συνάντηση του περασμένου Μαίου στο Αάρχους της Δανίας, που μαζί με την Πάφο θα έχουν τον τιμητικό τίτλο και θα είναι οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2017. Στην Πάφο βρίσκονται ήδη 30 εκπρόσωποι από πρώην Πολιτιστικές Πρωτεύουσες και πέραν από τις συναντήσεις και τις ανταλλαγές απόψεων, θα έχουν την ευκαιρία, να πάρουν μια πρώτη γεύση από την πόλη και να ξεναγηθούν στα αξιοθέατά της.

 

Την Παρασκευή μετά την επίσκεψή και ξενάγησή τους στον Λόφο της Φάπρικας το βράδυ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση Υμπύ Τύραννος, από το πρόγραμμα του Πάφος2017 στο Παλιό Παγοποιείο. Το Σάββατο, ο Οργανισμός Πάφος 2017 θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Πρωτευουσών το πρόγραμμά του και θα ακολουθήσουν συζητήσεις και εργαστήρια.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης θεωρείται πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται ανταλλαγές εμπειριών, από Πρωτεύουσες που οργάνωσαν ή οργανώνουν τώρα τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s