Η κυριακάτικη πρότασή μας !!!

salata

 

Για σήμερα σας προτείνω μια δροσερή σαλάτα, ένα χορταστικό  – λαχταριστό κυρίως πιάτο και καταπληκτική γαλατόπιτα για το τέλος !

Την Παρασκευή 14/10 ελπίζω  φίλες μου και φίλοι  να σας γνωρίσω  όλους από κοντά στην γιορτή που διοργανώνουμε  για τα 2 χρόνια «ΦΩΣ της Αυστρίας»  και «Ήφαιστος Βιέννης» και να ανταλλάξουμε ιδέες, προτάσεις ή οτιδήποτε άλλο θέλετε εσείς.

von Soultana Tyrinopoulou

Σαλάτα με πλιγούρι!!!!!

Υλικά :

1 φλιτζανάκι του καφέ πλιγούρι (αν γίνει μεγαλύτερη ποσότητα θα βάλετε παραπάνω),

καλαμπόκι,

ντομάτα,

κρεμμύδι,

αγγούρι,

πιπεριές χρωματιστές,

κρεμμύδι,

μαϊντανό,

παξιμαδάκια,

λάδι,

ρίγανη,

αλάτι,

ξύδι μπαλσάμικο.

Εκτέλεση :

Μουσκεύουμε το πληγούρι με ζεστό νερό και το αφήνουμε να φουσκώσει 3/4 περιπου. Κόβουμε όλα τα λαχανικά στην σαλατιέρα μας. Σουρώνουμε το πληγούρι και το βάζουμε και αυτό, κοβουμε τα παξιμαδακια στα δύο και τα βάζουμε στην σαλάτα, ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι και ραντίζουμε με το ξύδι.

Πιπεράτο φιλέτο με σάλτσα κρασιού και μουστάρδα!!!!

 

Πικάντικο, γευστικό, ζουμερό φιλέτο.

fagito

 

Συστατικά 1 ολόκληρο φιλέτο μοσχαρίσιο 0.5 φλιτζ. λευκό κρασί 500 ml Κρέμα γάλακτος NOYNOY Light 3 κουτ. της σούπας φρέσκο ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο 4 σκελ. σκόρδο κομμένο σε μπαστουνάκια 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. της σούπας γεμάτη μουστάρδα αλάτι λίγο αρκετό χονδροτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση Με μυτερό μαχαίρι, κάνουμε τρυπούλες σε πολλά σημεία στο φιλέτο και μπήγουμε σ’ αυτές τα μπαστουνάκια του σκόρδου. Πασπαλίζουμε το φιλέτο καλά με μπόλικο πιπέρι.

Σε ευρύχωρο σκεύος, καίμε το ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε καλά σ’αυτό το φιλέτο γυρίζοντάς το τακτικά. Μαγειρεύουμε το φιλέτο για 30′περίπου. Σβήνουμε με το κρασί.

Ανακατεύουμε καλά σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο φιλέτο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6′-8, σε μέτρια φωτιά.

Μεταφέρουμε το φιλέτο σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε αμέσως ενώ είναι ακόμα ζεστό.

Και το γλυκό μας  πεντανόστιμη γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα!

 

glyko

 

Για το χωριάτικο φύλλο:

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κ.σ. κοφτή αλάτι ½ κ.σ. ξύδι ¼ φλ. λιωμένο βούτυρο 1-1½ κούπες χλιαρό νερό Αλεύρι για το άνοιγμα ½ φλ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων Για τη γέμιση:

100 γρ. βούτυρο 2½ φλ. ζάχαρη 2 λίτρα φρέσκο γάλα 2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι 3 βανίλιες Ξύσμα από 1½ πορτοκάλι 5 αβγά πεντανόστιμη γαλατόπιτα 2

Για τη ζύμη:

Ανακάτεψε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι, το ξύδι και λίγο νερό.

Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρεις μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, πλάσ” τη σε μπαλίτσα, σκέπασέ την και άφησέ τη να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλεύρωσε μια λεία επιφάνεια και άνοιξε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη κι από τις δύο πλευρές.

Για τη γέμιση:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλε τα 100 γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα (το βουβαλίσιο, με τα 7% λιπαρά του, είναι το ιδανικότερο), και άφησέ τα να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Πρόσθεσε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, και χτύπησε με το σύρμα της κουζίνας.

Αν έπηξε ελαφρώς η κρέμα, κατέβασέ την από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει λίγο, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά και ενσωμάτωσέ τα στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις.

πεντανόστιμη γαλατόπιτα 1

Μετά; Άλειψε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί, άπλωσε μέσα τα δύο χωριάτικα φύλλα φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα, άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα και γύρισε τα φύλλα που περίσσεψαν, σχηματίζοντας ένα ωραίο γείσο.

Περίχυσε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπάλισε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά. Τρώγεται ζεστή και πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη άχνη

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s