Πρώτος Αυστριακός Ιερέας για την Μητρόπολη Αυστρίας !

dsc_0024

 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου  μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Άγιο Γεώργιο Βιέννης χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κου Αρσενίου τελέσθηκε η χειροτονία του πρώτου Αυστριακού Ιερέα για τις ανάγκες των ενοριών μας. Επίσης είναι η πρώτη μετά από 50 χρόνια που γίνεται στο ομώνυμο ναό. Η τελευταία  ήταν του πρωτοπρεσβύτερου  Εμμανουήλ Σημαντιράκη νυν προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης ο οποίος υπηρέτησε για 2 χρόνια την Μητρόπολή μας και ύστερα ανέλαβε καθήκοντα στην Ελβετία.

Ο νέος ιερέας  Νικόλας Rappert θα υπηρετήσει στα διάφορα Νοσοκομεία και τις Φυλακές. Ένας ταπεινός άνθρωπος που με την οικογένεια του και την βοήθεια του Θεού θα προσπαθήσει να αγγίξει τις ψυχές μας και να βοηθήσει όσο μπορεί.

Με την κρίση στην Ελλάδα παρατηρήθηκε μεγάλο μεταναστευτικό κύμα προς την φιλόξενη αυτή χώρα.  Όταν ξαφνικά μέσα πολύ ελάχιστο χρονικό διάστημα διπλασιάζεται η δύναμη των Ελλήνων εδώ,  η τοπική εκκλησία με την καθοδήγηση του Ποιμενάρχη της  προσπαθεί με κάθε μέσο να ανταπεξέλθει στις διάφορες ανάγκες όπως η χειροτονία ιερέων, η δωρεάν εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, η λύση πολλών προβλημάτων αυτών που χτυπούν την πόρτα της και άλλα πολλά  παραδείγματα.   Σε λίγο επίσης θα είναι έτοιμο και το αρχονταρίκι κάτω από την Αγία Τριάδα που θα είναι ένα κόσμημα και θα μπορούν να συγκεντρώνονται όλοι.

ΆΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡ ΝΙΚΟΛΑΕ. !!!!!!!

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s