Τι θα φάμε σήμερα?

 

received_1108503235905766

 

von Soultana Tyrinopoulou.

Η Σημερινή μας πρόταση για Το κυριακάτικο τραπέζι ξεκινάει με μια Κρεμμυδόπιτα:

Υλικα
-3 αυγα
-1/2 φλυτζανι γαλα η κρεμα γαλακτος
-1/2 κιλο κομμενα σε φετες κρεμμυδια ξερα
-150γρ. ψιλοκομμενο μπεικον
-250γρ. βιταμ
-αλατι
-πιπερι
-1/2 κιλο φυλλο κρουστας

Εκτελεση
Ζεσταινετε σε κατσαρολα το μισο βιταμ και σωταρετε για 7 λεπτα περιπου το μπεικον ωσπου να ξανθυνει.
Προσθετετε τα κρεμμυδια, αλατι και πιπερι και τα αφηνετε να ξανθυνουν, ανακατευοντας για να μην καουν.
Τα βγαζετε απ τη φωτια και τα βαζετε σε μια λεκανη αφηνοντας τα να κρυωσουν.
Χτυπατε τα αυγα με την κρεμα, τα προσθετετε στη λεκανη με τα κρεμμυδια και ανακατευετε.
Αλειφετε με λιγο απο το υπολοιπο βιταμ τον πατο ενος ταψιου η πυρεξ και στρωνετε τα μισα φυλλα ενα-ενα, αφου πρωτα τα αλειψετε με βιταμ.
Βαζετε το μειγμα πανω απο τα φυλλα, καλυπτετε με τα υπολοιπα φυλλα το καθενα καλα αλειμμενο με βιταμ.
Χαραζετε την επιφανεια της πιτας και την ψηνετε σε φουρνο προθερμασμενο στους 200 βαθμους για 25 λεπτα περιπου.

received_1108503745905715

Για κυρίως πιάτο θα σας πρότεινα ένα

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικα
-1 κιλο φιλετο μοσχαρισιο
-700γρ. μικρα κρεμμυδακια
-500γρ. ντοματα συμπυκνωμενη
-1 μετριο κρεμμυδι ξερο
-1 φυλλο δαφνης
-2-3 μπαστουνακια κανελας
-1/2 κουπα ξυδι
-1 κουπα λαδι
-μπαχαρι
-αλατι, πιπερι

Εκτελεση
Βαζουμε το ψιλοκομμενο, ξερο κρεμμυδι να ροδισει στο λαδι. Προσθετουμε το μοσχαρι και το αφηνουμε μεχρι να κανει κρουστα. Προσθετουμε τα κρεμμυδακια, τη δαφνη, την κανελα, αλατι και πιπερι και στη συνεχεια προσθετουμε τη ντοματα με νερο και ξυδι και αφηνουμε το φαγητο μας να βρασει.

received_1110238872398869

Και για να γλυκάνετε τους δικούς σας και τους καλεσμένους σας

Μια αμυγδαλόπιτα διαφορετική από τις άλλες!

Ένα ζουμερό και πεντανόστιμο κέικ που αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά

100γρ. αλεύρι μαλακό

100γρ. πούδρα αμυγδάλου

255γρ. ζάχαρη

75γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

4 αβγά

4γρ. μπέικιν πάουντερ

110γρ. κρέμα γάλακτος

1 λοβό βανίλιας

1½γρ. αλάτι

100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη και τα αβγά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζετε τη βανίλια, “ξύνετε” τα σποράκια της, τα προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Βήμα 3

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Βήμα 4

Τέλος, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, ανακατεύετε ξανά και αδειάζετε το μίγμα σε στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 28εκ. Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν βάλετε μέσα το μίγμα.

Βήμα 5

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσετε, να ξεκουραστεί.

Βήμα 6

Ψήστε την αμυγδαλόπιτα στο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο). Αφήστε την να κρυώσει καλά, πασπαλίστε την με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Σαςεύχομαι καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!

Σ. Τ.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s