14 Χρόνια χωρίς το Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο !

Ï ÐÁÐÁÓ ÊÁÉ ÐÁÔÑÉÁÑ×ÇÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÅÉÁÓ ÐÅÔÑÏÓ Ï Â
Μέρα Σάββατο 11/9/2004 μεσημέρι προς απόγευμα μεταδόθηκε η είδηση πτώσεως του Σινούκ  σκοτώνοντας 17 άτομα μεταξύ τους τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο. Οι περισσότεροι γνωστοί, φίλοι συμμαθητές στο ίδιο σχολείο στην ΑΜΠΕΤΕΙΟ. Φυσικά σε διαφορετικές τάξεις μεγαλύτερες αλλά όλοι στην ίδια αυλή παίζαμε,  Όλοι μια οικογένεια. Η Αφρική έχασε τον Πατριάρχη της. Αλλά οι Αιγυπτιώτες  έχασαν και τα παιδιά τους. Μερικούς τους γνώριζα προσωπικά όπως τον Πατριάρχη. Μόλις είχε πρωτοέρθει στο Κάϊρο. Γνωριστήκαμε στο σπίτι ενός θείου μου. Για πολλά χρόνια μαζί δίπλα του. Εκείνος ως επίσκοπος και εγώ να βοηθάω στο Ιερό του Αγίου Νικολάου  Καΐρου ή σε όποιο Ι. Ναό χρειαζόντουσαν βοήθεια.  Δυναμικός Νέος στην ηλικία βοηθούσε όλους. Η είδηση θανάτου του Μακαριστού Παρθενίου και η είδηση πως ένας από τους υποψήφιους ήταν ο τότε  Επίσκοπος Βαβυλώνος Πέτρος ευχαρίστησε όλους..  Ένας νέος στην ηλικία άνθρωπος και δραστήριος   θα γίνει Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας. Όλοι έλεγαν θα ζήσει πολλά χρόνια και θα μπορέσει να τελειώσει το έργο των προκατόχων του αλλά και τα δικά του σχέδια για την Αφρική. Αλλά  ΑΛΛΑΙ ΜΕΝ ΒΟΥΛΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΕΟΣ ΚΕΛΕΥΕΙ…
Δύο εβδομάδες πριν είχα συναντηθεί με έναν καλό μου φίλο Αιγυπτιώτη και μου είπε ότι θα συνοδέψει τον Πατριάρχη στο Άγιο Όρος. Μετά έμαθε ότι είχε σκοπό να πάρει μαζί του έναν από τους δύο γιούς του. Φαντάζεστε το σοκ μόνο από την σκέψη ότι θα έφευγαν πατέρας και υιός. Ευτυχώς τελευταία στιγμή του είπε θα σε πάρω μαζί μου την επόμενη φορά.
Κάθε χρόνο όλοι οι Αυγυπτιώτες σκεφτόμαστε αυτή την μέρα. Άλλη εκδηλώνοντας τις σκέψεις τους και άλλοι απλώς λένε από μέσα τους «Αιωνία η μνήμη τους».
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους !!
g.g
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s