Κόκορας κρασάτος και Μπαμπαδάκια. !!!!

 

13565547_1049603131795777_1914972324_n

 

von Soultana   Tyrinopoulou

Κόκορας κρασάτος !!!

Συστατικά 1 κόκορα λίγο λάδι 1 κρεμμύδι 1 κούπα ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη αλάτι πιπέρι 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί

Οδηγίες Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες τον πλένουμε και τον αλατίζουμε. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα ίσα ίσα στον πάτο και όταν κάψει (το λαδι) ρίχνουμε τα κομμάτια μέσα. Τον τσιγαρίζουμε καλά ώστε να κάνει λίγη κρούστα ενώ ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Γυρνάμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2-3 με ανώτερη θερμοκρασία το 9 και το αφήνουμε να σιγοψηθεί. Εγώ δεν βάζω νερό γιατί βγάζει από μόνο του αλλά αν χρειαστεί του προσθέτετε σταδιακά από λίγο. Μόλις ψηθεί ρίχνετε την ντομάτα και το πιπέρι και βράζετε για 5 -10 λεπτά ακόμα.

Λίγα μυστικά ακόμα Συνοδεύεται συνήθως με πατάτες τηγανιτές αλλά και με τα μακαρόνια είναι τέλειος. Αν τον ψήσετε σε χύτρα θέλει περίπου 50 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυράει η βαλβίδα

13565980_1049603531795737_827226069_n

 

Μπαμπαδάκια !!!

Υλικά : 1/3 κούπας γάλα 1/4 κούπας χλιαρό νερό 20γρ.μαγιά νωπή ή 2 κουταλάκια ξερή 1/4 κούπας βούτυρο 3 αυγά 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Πολύ λίγο αλάτι

Εκτέλεση : Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό. Ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά ελαφρα χτυπημένα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε για ενα λεπτό στη χαμηλή ταχύτητα του μιξερ και κατόπιν χτυπάμε το χυλό 2 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα, σκουπίζοντας συχνά τα τοιχώματα του μπολ με μια σπάτουλα. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να μείνει σε σε ζεστό μέρος για 30-50 λεπτά, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Ύστερα, χτυπήστε την με ενα ξύλινο κουτάλι να ξεφουσκώσει. Μοιράστε την ζύμη σε φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα γεμίζοντας τα ως την μέση. Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς . Ύστερα βάζουμε μέσα να ψήσουμε τα μπαμπαδάκια για 20-25 λεπτά περίπου. Μεχρι να ψηθούν, ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βράζουμε 5,5 κούπες νερό με 1,5 κούπα ζάχαρη. Αφού κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε 2 κουταλιές ρούμι. Μόλις βγουν τα μπαμπαδάκια απο τον φούρνο τα τρυπάμε με ενα πιρούνι και περιχύνουμε με το σιρόπι.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s