Πανεύκολα ρολάκια μπουγάτσας

13550985_1045884658834291_715718712_n

 

von Soultana Tyrinopoulou

Τι χρειαζόμαστε:

ψωμί για τοστ 250 γρ. γάλα φρέσκο 2 κ.σ. κορν φλάουρ 1 κρόκο αυγού 1 κ.σ. βούτυρο 1 βανίλια 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη ζάχαρη κανέλα

Πώς το κάνουμε:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Μόλις πήξει, προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και τον κρόκο και ανακατεύουμε για λίγο, σε χαμηλή φωτιά. Αν μας αρέσει, προσθέτουμε και ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα βαθύ πιάτο, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε, αν θέλουμε τις ακρούλες του ψωμιού και το αφήνουμε με την ψίχα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε της φέτες του τοστ και απλώνουμε στην άκρη μια ποσότητα κρέμας. Τυλίγουμε το ρολό και τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s