Κοινό βηματισμό Αθήνας – Παρισιού συμφώνησαν Γιώργος Καμίνης και Anne Hidalgo

__________ (1) 

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη συνεργασία των πόλεων της Αθήνας και του Παρισιού στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που διανοίγονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφώνησαν στη συνάντησή τους στο Παρίσι, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας κυρία Anne Hidalgo.

 Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος συμμετείχε σε Διάσκεψη για τις δράσεις για την Ποιότητα του Αέρα στις Πόλεις, συζήτησε με τη δήμαρχο Παρισιού για τον κοινό βηματισμό που μπορούν να έχουν οι μεγάλες πόλεις στην ανάκτηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και κοινές δράσεις για την ποιότητα ζωής, όπως είναι η πρωτοβουλία της κυρίας Hidalgo στην οποία συμμετέχει και η Αθήνα για την ποιότητα του αέρα στις πόλεις.

 Οι δήμαρχοι Αθήνας και Παρισιού συμφώνησαν ότι το πεδίο κοινών δράσεων για τις πόλεις είναι μεγάλο και η αποστολή τους γίνεται ακόμη πιο σημαντική για την εμβάθυνση των δημοκρατικών λειτουργιών στην Ε.Ε., μετά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Καμίνης απηύθυνε πρόσκληση στην κυρία Hidalgo να επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s