ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΠΟ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!

13532807_10153718617966297_6060353841750075120_n

von George Cyros

Τα σημερινά προβλήματα στον Δυτικό κόσμο για να είμαι πιό σαφής, έχουν ξεκινήσει από την ελαστικότητα νόμον προς τα οικονομικά ινστιτούτα.
Με την Πτώση της Κομουνιστικής Ρωσίας 1992 και το θάρρος του προέδρου Γκορμπατσόφ,
να πλησιάσει το Δυτικό οικονομικό σύστημα για υποστήριξη, επέφερε αλλαγές στον “κρύο πόλεμο’ που είχαμε από το 1946.
Αυτή η πλέον ειρηνική χαλαρότητα έδωσε νέα φτερά στον οικονομικό κόσμο με αποτέλεσμα να
γίνουν παραβλέψεις. Οικονομικά ινστιτούτα που ήταν υπεύθυνα για την ισοτιμία των νομισμάτων μεταξύ κρατών ( Libor: London Interbank Offered Rate) άρχισαν να δημιουργούν απατηλές τιμές με ογκώδη κέρδη, διότι ο κρατικός μηχανισμός λιγόστευε χέρια για να δήθεν να γίνει πιό αποδοτικός. Η πραγματικότητα ήταν να λιγοστέψουν οι ελεγκτές του κάθε ποινικού δικαίου.
Ινστιτούτα που ήταν υπεύθυνα για να μελετούν την πραγματική αξία κρατικών και ιδιωτικών ομολόγων ώστε οι αγοραστές να έχουν σωστή και αντικειμενική τιμή, πλήρωναν υπέρ-ογκώδη ποσά για άχρηστα ομόλογα.
Όλα αυτά τα στοιχειώδη ποινικά προβλήματα ξέσπασαν το 2008. Ο πάτος του βαρελιού έσπασε, με αποτέλεσμα να χρειάζονται διορθώσεις στο οικονομικό σύστημα.

Αντί να ακολουθήσουν την σωστή ποινική δίωξη και υποχρέωση χρεοκοπίας οικονομικών ινστιτούτων, πούλησαν στον κοσμάκη ότι “Πρέπει να διασώσουμε τα ινστιτούτα για να μην γίνει ντόμινο κατρακύλα”. Με αποτέλεσμα καταχρέωσαν τους Δυτικούς λαούς με υπέρ-ογκώδη χρέη..
Σήμερα οι οικονομολόγοι που έχαψαν τότε το παραμύθι γνωρίζουν ότι θα ήταν πολύ πιό φτηνά αν τους αφήναμε να χρεοκοπήσουν και ο κόσμος δεν θα είχε αυτά τα τρομερά χρέη.
Επιτρέποντας την επιβίωση οικονομικών ινστιτούτων, επέτρεψαν και την απατηλή τους επιβίωση.

Το 2000 αρχίζει μία μεγάλη προπαγάνδα “ Οι Δυτική λαοί δεν είναι αποδοτική και πρέπει να στείλουμε την βαριά βιομηχανία στην Κίνα και Ασία” Φυσικά εσείς θα κάνετέ δουλειές του ποδαριού και κομπιούτερς και θα δουλεύετε λιγότερες ώρες!
Το τελικό αποτέλεσμα είναι, όλοι να δουλεύουν για λίγα χρήματα και τα κράτη που συμφωνήσαν στην δήθεν ‘αποδοτικότητα” να μην έχουν να πληρώσουν συντάξεις και γιατρική περίθαλψη και να ζητιανεύουν από το ΔΝΤ και με τόκους βαρβάτους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ό Δυτικός πληθυσμός να λιγοστεύει διότι κάνεις πλέον να μην μπορεί να συντηρήσει οικογένεια και ούτε ένα παιδί.

Το αποτέλεσμα, τα οικονομικά ινστιτούτα και οι πολυεθνικές εταιρίες να υπέρ-δυναμώσουν και να ζητάνε ακόμα πιό πολλά προνόμια εις βάρος λαών. Αναγκάζουν πολιτικούς ηγέτες να φτιάξουν το
TPP (Trans Pacific Partnership ) το οποίον απέτυχε διότι το πήραν χαμπάρι μερική με συνείδηση,
οπότε αλλάζουν το όνομα και το ξανά πλασάρουν για έγκριση σε, TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership ), ακόμα ποιό σκληρό για την ανθρωπότητα.

Ερχόμενοι στο BREXIT που και η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ 20/06/2016 είπε: δώστε μου τρεις καλούς λόγους να μείνει η Αγγλία στο ΕΕ; Μέχρι και ο D. Cameron είχε γονατίσει στο Ευρωπαϊκό όνειρο..

Η Αγγλική τράπεζα πρώτη ξεκίνησε ( 1778, Royal Bank of Scotland invented the overdraft.) σαν πρώτη και με την βοήθειά της δημιουργήθηκε η Αμερικανική τράπεζα, πάντα κάτω από την Αγγλική επιρροή. Μετά από τον ΒΠΠ, Δεκ. 27, 1945 δημιουργείται το IMF ( International Monetary fun) ΔΝΤ, ο οποίο σήμερα έχει γίνει πανίσχυρο και τυπώσει χρήματα σχεδόν γιά όλα τα κράτη που υπάγονται κάτω από το σύστημά τους.
Ο λόγος της απόσυρσης της Αγγλίας από το ΕΕ έχει ως εξής, πάντα κατά την γνώμη μου.
Η Αγγλική αυτοκρατορία επί 1000 χρόνια ενώ απομυζούσε αλλά κράτη, ποτέ δεν τους έφτασε σε ακραία σημεία αγανάκτησης ( όπως, παραδείγματος χάριν την Ελλάδα από το ΔΝΤ σε σημείον εξευτελισμού). Όλα αυτά που συμβαίνουν στον Δυτικό κόσμο σήμερα έχουν φέρει το Αγγλικό σύστημα να βλέπει ότι όλοι θα κατρακυλήσουν αν δεν αλλάξουν οι οικονομικές πιέσει από τα δάνεια και άλλες πιέσεις αγορά όπλων η απειλές γειτόνων.. Το τελικό αποτέλεσμα της ψήφου μου δεικνύει αντιδράσει και επαναφορά σε πιό ανθρώπινα επίπεδα. Στα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s