Η 1η Γιορτή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων έφτασε: Let’s Be Social Athens!

 

DA

 

Μία διήμερη γιορτή που θα αναδείξει την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πόλη μας διεξάγεται σήμερα και αύριο στο πάρκο για το παιδί και τον πολιτισμό(οδός Τριφυλλίας και Λάμψα στους Αμπελοκήπους). Πρόκειται για την 1η Γιορτή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων η οποία δίνει το δικό της μήνυμα ότι υπάρχει και αναπτύσσεται στην πόλη.

Η εκδήλωση είναι σχεδιασμένη για να αναδείξει μέσα από εκθέσεις, βιωματικές δράσεις, ζωντανά εργαστήρια και ομιλίες το χώρο και το έργο κοινωνικών επιχειρήσεων και φορέων του οικοσυστήματος στην πόλη μας.

Στόχος του εορταστικού διημέρου «Let’s Be Social Athens» είναι να έρθουν οι πολίτες κάθε ηλικίας σε επαφή με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αθήνα, μέσα από τη συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων και των φορέων του οικοσυστήματος.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρξουν δύο στοχευμένα θεματικά εργαστήρια για τον σκοπό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην σύγχρονη πόλη και την δημόσια χρήση των ελεύθερων χώρων. Επίσης, αύριο είναι προγραμματισμένη  ημερίδα αφιερωμένη στον «Ρόλο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Πολιτική», ενώ στην συνέχεια θα γίνουν pop up δράσεις για μικρούς και μεγάλους από Κοινωνικές Επιχειρήσεις και Φορείς του Οικοσυστήματος καθώς και μία ειδική Έκθεση όπου θα παρουσιάσουν το έργο τους.

Διοργανωτής της γιορτής είναι το «Επιχειρώ Κοινωνικά», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων. 

Παράλληλα, συμμετέχουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις: Baby Feat, Birdland, Blood-e, CooCoo Creations, Wise Greece, Yoga στο Άλσος, Άγγιγμα Ζωής, Η Συντεχνία του Γέλιου, ΚΟΙΣΠΕ Διαδρομές, Μαργαρίτα, Μελανθώ, Σχεδία, Το Ροκάνι, PRES, Μέντορες ΚΟΙΝΣΕΠ, Μύρτιλλο.

Επιπλέον,θύλακες κοινωνικής επιχειρηματικότητας της γιορτής είναι: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιmpact Hub, Αshoka Greece, Solidarity Mission, Action Finance Initiative – AFI,  Fair Trade Hellas, Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Επιχειρώ Κοινωνικά.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του «Let’s Be Social Athens» μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τον σύνδεσμο:  http://social.developathens.gr/letsbesocial/ , ενώ μπορεί να μοιραστεί τα νέα της γιορτής  στο Facebook στο #LetsBeSocial

Ακόμα, μπορεί κάποιος να απαντήσει στηνν έρευνα κοινής γνώμης η οποία και θα παρουσιαστεί στο Εργαστήριο «Ο Δρόμος της Χελώνας» -Πόλεις και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Για την έρευνα μπορεί κάποιος να επισξεφθεί τον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/11pgBtk0_jqZWK6FqYls5cdXyIE_-PVsR4y_e022I_KA/viewform

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με την Ομάδα του Επιχειρώ Κοινωνικά

Φιλελλήνων 7, 10557, Αθήνα – τηλ. 210 3312003

http//: social.developathens.gr

e-mail: social@developathens.gr

FB page: https://www.facebook.com/social.developathe

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s