Πεντανόστιμα μπιφτεκάκια φούρνου

 

BIFTEKIA

 

von Maria Moschou

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμάς χοιρινός
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
  • 3 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 2 σφηνοπότηρα λάδι
  • 70 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

 

Παρασκευή

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τις πάπρικες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ούζο, τα 2 σφηνοπότηρα λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το αυγό αφού πρώτα το χτυπήσουμε λίγο με ένα πιρουνάκι, τη φρυγανιάκαι συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε μεγάλα πλακέ μπιφτέκια, στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και τα τοποθετούμε πάνω. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, με τη σχάρα στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατευθείαν μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού. Μετά τα 20 λεπτά ψήσιμο αλείφουμε τα μπιφτέκια με το μείγμα. Σερβίρουμε ζεστά με πικάντικα καραμελωμένα καρόταή με πουρέ γλυκοπατάτας.

 

http://www.cooklos.gr/syntages

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s