Θρακιώτικα ψητά σουτζουκάκια

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

 

von Maria Moschou

Υλικά

– 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (2/3 μοσχαρίσιος και 1/3 αρνίσιος) – 3 μεγάλες φέτες ξερό ψωμί μουλιασμένο σε λίγο κόκκινο κρασί ή 3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού φρυγανιά μαζί με 1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί – 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο από τον τρίφτη – 2 αυγά – 1 κουταλάκι του γλ. αλάτι – 2 κουταλάκια του γλ. κύμινο – 1/2 κουταλάκι του γλ. πιπέρι ή μπαχάρι αλεσμένο – 1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε αρχικά τον κιμά και έπειτα το μουλιασμένο ψωμί ή τη φρυγανιά με το κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα, αρχικά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, στη συνέχεια με το χέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα για 5 – 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξει.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια στενόμακρα (περίπου να καλύπτουν τη μισή μας παλάμη) και τα ψήνουμε στη σχάρα, για 15 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Συνοδεύουμε στο πιάτο μας με λίγο μπούκοβο, αν θέλουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s