Το Floridsdorf ψήφισε HOFER !!!!

DSC_0017

 

 

von Georg Gstrein

Η Αυστρία  βρίσκεται σε προεκλογικό αγώνα αυτές τις μέρες λόγω των Προεδρικών Εκλογών. Στις 24/4/2016 ο λαός θα δείξει την προτίμηση του στο ποιος  θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Hofburg. Σε περίπτωση που δεν έχουμε πρόεδρο από την πρώτη Κυριακή θα επαναληφθούν   σε περίπου έξι εβδομάδες.

Χθες   από το απόγευμα (18/4/2016) η κεντρική πλατεία του 21 Bezirk θύμιζε ένα φρούριο. Αμέτρητα βανάκια της αστυνομίας και εκατοντάδες ένστολοι  είχαν περικυκλώσει την περιοχή. Αφορμή οι δύο συγκεντρώσεις    που θα γινόταν στις 18.00 το απόγευμα. Σε απόσταση 100 μέτρων οι οπαδοί του FPÖ από την μία πλευρά της πλατείας  και από την άλλοι οι αριστερές δυνάμεις τις περιοχής συγκετρώθηκαν για τους δικούς τους σκοπούς. Οι οπαδοί του κόμματος της ακροδεξιάς (FPÖ) έδωσαν το παρόν για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο υποψήφιο του κόμματος Hofer ενώ οι αριστεροί για να δηλώσουν την δυσαρέσκειά τους  για την παρουσία του ακροδεξιού στοιχείου στην περιοχή.

DSC_0008

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ διακριτικοί στην συγκέντρωση του FPÖ. Στην άλλη πλευρά της πλατείας νόμιζες ότι θα γίνει πόλεμος μεταξύ αστυνομικών και αριστερών.  Στην ερώτηση μας στο Εκπρόσωπο   Τύπου της Αστυνομίας γιατί υπάρχει αυτή η δυσαναλογία στην περιφρούρηση των δύο συγκεντρώσεων μας απάντησε ότι  είχαν συγκεντρωθεί  500 άτομα της αριστερής παράταξης ενώ  στην άλλη εκδήλωση ήταν μόνο 300 άτομα.  Βεβαίως με πρώτη ματιά έβλεπες ότι η αναλογία δεν ήταν έτσι.   Ήταν πιο πολλοί οι οπαδοί του γαλάζιου κόμματος. Επίσης  μας δήλωσε ότι το FPÖ ήρθε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του και τον υποψήφιό του ενώ οι αριστεροί δεν είχαν να πουν τίποτα παρά μόνο να διαμαρτυρηθούν.

DSC_0007

 

Βεβαίως τον ρωτήσαμε και για τα 2 βανάκια που υπήρχαν και στην οροφή τους είχαν κάμερα και μικρόφωνο για να μπορεί η αστυνομία  να παίρνει ήχο και εικόνα. Μας είπε ότι  είναι νόμιμο στην Αυστρία η χρησιμοποίηση τους και ότι η μαγνητοφώνηση ξεκινά από την στιγμή που πέσει το πρώτο μπουκάλι. Εκείνη την στιγμή ακριβώς ξεκίνησε η κάμερα να κινείται χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό και είπε ότι μπορεί να παίρνουν κάποια πλάνα για δοκιμή αλλά διαγράφονται κατευθείαν.  Το βανάκι από την μεριά των ακροδεξιών ήταν πιο διακριτικό ήταν  καλυμμένα η κάμερα και το μικρόφωνο.

DSC_0029

Ο νεαρός δέχτηκε να ποζάρει στο φακό φορώντας το φουλάρι του κόμματος που υποστηρίζει. Βεβαίως τα είχε λίγο χαμένα με τον  τόσο  πολύ κόσμο  και τη δυνατή μουσική.

 

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s