Αποτύπωμα σκέψεων της ζωγράφου Ιωάννας Καφίδα


«Πολλές είναι οι ώρες που κάθομαι στο εργαστήρι. Σε χώρο φαινομενικά κλειστό όπου εκεί σημειώνω,ψάχνω,διαβάζω, σχεδιάζω.Και λέω φαινομενικά,διότι τον εσωτερικό μου χώρο τον αισθάνομαι ανοιχτό.

Η ανάγκη ενός ταξιδιού υπάρχει ,όχι για να συναντήσω κάτι συγκεκριμένο,αλλά απλά για να πάω. Κατά την επιστροφή όμως κάποια αλλαγή συμβαίνει μέσα μου .Και έτσι το αόριστο γίνεται συγκεκριμένο.
Βρίσκω υπέροχο το αίσθημα του να ξεκινώ την μέρα μου σ ένα ξένο τόπο.Αυτή την φορά στην Βιέννη.Είναι φυσικό όλα να μοιάζουν διαφορετικά.Παρατηρώ τις μορφές ,τα χρώματα,το βάθος,τα διαφορετικά μεγέθη.Κάπως έτσι παίρνω τα χαρτιά και τις ακουαρέλες μου και ζωγραφίζω αυτό που μ ενδιαφέρει.Κάθομαι μπροστά στο θέμα μου ,αυτή τη φορά έξω από τους τοίχους του εργαστηρίου μου.

Sunday walk-35x52cm-watercolor

Sunday walk(35×52 cm-watercolor)

Cafe Central-29x41cm-watercolor

Cafe Central(29×41 cm-watercolor)
Βιώνω την απλή καθημερινότητα,κάθομαι στο Café Central, ένα από τα περίφημα καφέ της Βιέννης και το ζωγραφίζω ενώ μαθαίνω ότι στη Βιέννη αναδείχθηκε, έζησε και συνεχίζει να υφίσταται μία από τις παλαιότερες ελληνικές παροικίες της Διασποράς. Οι ελληνικοί ναοί στην πόλη είναι δύο από τα πολυάριθμα μνημειακά κτίρια Ελλήνων, πού είτε είχαν δημόσια χρήση είτε στο πέρασμα του χρόνου άλλαξαν χέρια. Τόπος συνάντησης, αλλά και ενθύμησης των στόχων που θέτει κάθε Έλληνας που βρίσκεται στην πόλη.

Και έτσι ζωγράφισα την ¨Griechenstrabe¨ αλλά και μια σειρά έργων που γεννήθηκαν με αφορμή ένα ταξίδι δίχως ¨συγκεκριμένο¨ σκοπό…»

Πηγή mcnews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s